reizen door het glazen hart 2.0

63x63-72

Reizen door het glazen hart 2.0

14 Collages 2017 bij de expositie Time Space & Architecture, CityScapes Gallery
Inkt, pastelkrijt, smetkoord en tape op papier en hout

De serie is het vervolg op het werk dat Semna van Ooy maakte tijdens een werkperiode als Artist in Residence bij Kaus Australis in Rotterdam. De reis en de transitietijd in de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam waren aanleiding voor een serie collages, ontstaan door tekeningen te versnijden en opnieuw samen te voegen.

Tijdens de treinreis heeft van Ooy allerlei observaties gedaan en opgetekend. Zoals het fenomeen dat het verkeer op de snelweg vanuit de voorbijrazende trein achteruit in plaats van vooruit lijkt te bewegen. Die betrekkelijkheid van snelheid is in de collages gethematiseerd door fragmenten met verschillende dynamiek pal naast elkaar te plaatsen om zo de gesuggereerde beweging kracht bij te zetten of juist af te zwakken.

see more ‘reizen door het glazen hart’

http://semnavanooy.nl/wp-content/uploads/2017/10/DSC_0186-72-wpcf_1024x622.jpg